Friday, January 14, 2011

sedih..p ramlee dalam kenangan..



lpas tgk d0cumentary pasal p ramlee..aku tak sgka 0rg yg berkaliber dan fleksibel mcm allahyarham nih berada dalam kdaan mnghayat hati di saat2 akhir hayat dia..bayangkan la btapa dia dah mnabur jasa kat negara kita and dunia seni tnh air ni tapi last2 di buang bngsa sndiri mcm tu saja..dah tu boleh plak di tikam dari blakang 0leh kwn sndiri..ksian kan? mcm ni la 0rg melayu..mana ada yg nak s0k0ng bangsa sndiri..mngagung2 kan 0rg luar..bila p ramlee ni dah xde baru rasa nak appreciate,nak bg title tan sri kat dia..dah takda guna lg.

nak tgk d0cumentary tu?


aku d0wnl0ad bnda ni sbb aku nak tgk slalu..sedih gak tgk bntang2 filem dulu2 cantik,gagah,rupawan and mcm2..skang dah tua..dah tak bdaya..nnti kita pun mcm tu gak la kan..=)

mcm ceramah ust kazim pasal artis malaysia..mnyentuh hati sgt2..

5 comments:

hikmah said...

jgn sedih2 ika.. huhu

Atika Natasha said...

keh3..0keh2 takde sedij2 lg dah,,

manna_salwa said...

nostalgik ka..

Atika Natasha said...

haha.tau xper..

Mr. TN_SkY said...

hehe...=_= filem dp.ramlee still org tengok samapi sekarang sebab ada mesej..:-) pasal tikam menikam tuu...hurm..manusia..selagi xdpt, selagi itu mencuba..=_= ..

 
Bloggerized by Dzignine, based on Nekoji design.